• ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.30 - 21.00 | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σώμα


Μη επεμβατικές θεραπείες

 • Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος μείωσης του τοπικού λίπους μέσω της παρατεταμένης έκθεσης των λιποκυττάρων σε ελεγχόμενη ψύξη. Μελέτες που έγιναν στο πανεπιστήμιο Harvard στο τέλος της δεκαετίας του 2000 έδειξαν ότι τα λιποκύτταρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στο ψύχος σε σχέση με άλλα κύτταρα που βρίσκονται γύρω τους (δέρμα, μυς, αγγεία, νεύρα). Εάν λοιπόν τα λιποκύτταρα υποβληθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, επέρχεται ελεγχόμενος βιολογικός θάνατος των κυττάρων αυτών, που ονομάζεται απόπτωση, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί. Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα αποβάλλονται στη συνέχεια με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία μέσω του λεμφικού συστήματος, όπως τα λίπη από τις τροφές. Η θεραπεία είναι ασφαλής, στηρίζεται σε φυσικές διαδικασίες και ιδιότητες του οργανισμού και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Εφαρμόζεται από το 2010 και έχει λάβει έγκριση FDA από τις ΗΠΑ.Η κρυολιπόλυση γίνεται με μία συσκευή που διαθέτει ειδικές κεφαλές που συλλαμβάνουν, αναρροφούν και στη συνέχεια ψύχουν τον λιπώδη ιστό. Συγκεκριμένα, οι κεφαλές έχουν σύστημα αναρρόφησης που “ρουφά” την υπό θεραπεία περιοχή μέσα στον ψυχρό θάλαμο θεραπείας. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ισχυρή ψύξη στην περιοχή που βρίσκεται στον θάλαμο θεραπείας (μέχρι -9ºC) για 45-60 λεπτά. Τα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται και ενεργοποιείται η φυσιολογική διαδικασία της απόπτωσης, ενώ οι γειτονικοί ιστοί παραμένουν ανεπηρέαστοι.

 • Οι ραγάδες είναι ατροφικές ουλές που δημιουργούνται στο δέρμα από την απότομη αύξηση της τάσης που ασκείται σε αυτό. Το δέρμα έχει συγκεκριμένη ελαστικότητα που του επιτρέπει να διατείνεται όταν αυξάνεται η τάση που του ασκείται. Εάν όμως για οποιοδήποτε λόγο η ελαστικότητα του δέρματος υπερνικηθεί, το υποδόριο κυριολεκτικά σχίζεται, ενώ η επιδερμίδα παραμένει ανέπαφη, δημιουργώντας ραγάδες.
  Η θεραπεία των ραγάδων αποσκοπεί στην σταδιακή βελτίωση της εμφάνισής τους, ώστε οι βλάβες να είναι κατά το δυνατόν λιγότερο εμφανείς, και όχι στην εξαφάνισή τους, αφού πρόκειται για ουλές και δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται έχουν ως σκοπό τους την προαγωγή της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης στην περιοχή των ραγάδων, ώστε η εικόνα τους να πλησιάσει αυτή του φυσιολογικού δέρματος. Η σημαντικότερες συσκευές Laser για την αντιμετώπιση των ραγάδων είναι το  Fractional CO2 Laser και το Fraxel, ενώ όταν οι ραγάδες είναι ερυθροϊώδεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το Παλμικό Laser Χρωστικής (Pulsed-Dye Laser / V-Beam) για τον αποχρωματισμό των βλαβών. Ο αριθμός των θεραπείων που απαιτούνται εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και συνήθως κυμαίνεται από 6-12 συνεδρίες ανά 4-6 εβδομάδες,  μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

 • Το Fractional CO2Laser είναι ένα laser που κάνει ουσιαστική ανάπλαση του δέρματος με τη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των ιατρικών laser, γιατί εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα των laser ανάπλασης περιορίζοντας στο ελάχιστο τα μειονεκτήματά τους. Το Laser CO2(διοξειδίου του άνθρακος) αποτελούσε τη ναυαρχίδα των laser ανάπλασης για πολλά χρόνια, είχε όμως σημαντικές παρενέργειες ιδίως σε σκούρα δέρματα, και σε χώρες με έντονη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα. Στην προσπάθεια να μειωθούν οι ανεπιθύμητες ενέργειες του laser αυτού, οι επιστήμονες “‘έσπασαν” (fractioned) την ακτίνα του laser σε χιλιάδες μικρότερες ακτίνες, που με τη βοήθεια ενός scanner υψηλής ακριβείας “σαρώνουν” το δέρμα αφήνοντας περιοχές στην επιφάνεια του δέρματος στην οποία κάνουμε τη θεραπεία, που είναι ανέπαφες από την ενέργεια του laser. Οι περιοχές αυτές που δεν έχουν υποστεί βλάβη από το laser καλύπτουν το 80-90% της επιφάνειας του δέρματος! Με τον τρόπο αυτό οι επιστήμονες κατάφεραν να βοηθήσουν το δέρμα να επουλώνεται εξαιρετικά γρήγορα, σε 3-5 ημέρες, χωρίς παρενέργειες. Ταυτόχρονα όμως ανακάλυψαν, ότι με τον τρόπο αυτό, η ενέργεια του laser φτάνει στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος αντί να καταναλώνεται στην επιφάνεια, ενεργοποιώντας έτσι τους ινοβλάστες, τα κύτταρα δηλαδή που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, κάνοντας έτσι το δέρμα μας πιο σφριγηλό και νεανικό. Αυτό είναι το Fractional CO2Laser. Χρησιμοποιείται με επιτυχία στη χαλάρωση του δέρματος στο σώμα, π.χ. κοιλιά, μηροί, μπράτσα. Η θεραπεία γίνεται με τη βοήθεια μιας αναισθητικής κρέμας και είναι πρακτικά ανώδυνη. Το δέρμα της περιοχής που μας ενδιαφέρει σαρώνεται σταδιακά από το laser δημιουργώντας μικρές κάθετες στήλες θεραπείας με ενδιάμεσα κενά φυσιολογικού δέρματος. Οι στήλες αυτές των μικροσκοπικών εγκαυμάτων επουλώνονται ταχύτατα με ταυτόχρονη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες, ενώ η θερμότητα που διαχέεται στους γύρω ιστούς προάγει την άμεση ρίκνωση του υπάρχοντος κολλαγόνου.

 • Το needling, ή microneedling είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που πραγματοποιείται με τη χρήση μια συσκευής που έχει μικροσκοπικές βελόνες. Οι μικροσκοπικές αυτές βελόνες προκαλούν έναν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, ενεργοποιώντας την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων που στη συνέχεια προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος και τη δημιουργία νέων τριχοειδών αγγείων, χωρίς να προκαλείται ουλή. Μέσω της διαδικασίας αυτής, της νεοαγγειογένεσης και της νεοκολλαγένεσης, αναδομείται η επιδερμίδα, βελτιώνεται η ελαστικότητα του δέρματος, το οποίο γίνεται παχύτερο και πιο σφριγηλό, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνονται ουλές, ραγάδες, ευρυαγγείες και δυσχρωμίες. Η θεραπεία γίνεται με τη βοήθεια μια τοπικής αναισθητικής κρέμας. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται μια συσκευή με τη μορφή κυλίνδρου (roller) που φέρει εκατοντάδες μικροσκοπικές ακίδες. Η συσκευή εφαρμόζεται στην περιοχή που μας ενδιαφέρει σε διάφορες κατευθύνσεις μέχρι να προκληθεί μια διάχυτη ερυθρότητα, που υποδηλώνει ότι η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί. Το needling είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία και γι’αυτό χρειάζονται επαναληπτικές θεραπείες για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα. Συνήθως συνιστούνται 4-6 θεραπείες ανά 2-4 εβδομάδες, ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.

 • Το Aqualyx® είναι ένα σύνθετο διάλυμα, με βασικό συστατικό το δεοξυχολικό οξύ, μια ουσία που περιέχεται μέσα στα υγρά της χολής μας, και διασπά επιλεκτικά το λίπος.Το Aqualyx® εγχέεται με ειδική βελόνα μέσα στο λιπώδη ιστό της περιοχής που θέλουμε να βελτιώσουμε. Η μικροζελατινώδης υφή του επιτρέπει τη βραδεία απελευθέρωση των ενεργών συστατικών του, τα οποία διασπούν σταδιακά τη μεμβράνη των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα την απελευθέρωση των λιπαρών οξέων, τα οποία απομακρύνονται φυσικά μέσω της λεμφικής οδού.Η θεραπεία Aqualyx® μπορεί πρακτικά να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε ασθενείς με σχεδόν φυσιολογικό βάρος με τοπική συσσώρευση λίπους, σε ανατομικές περιοχές όπως μηροί, γλουτοί, γόνατα, μέση, κοιλιά, διπλοσάγονο κλπ, σημεία δηλαδή που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα και τη σωματική άσκηση. Η θεραπεία γίνεται με μία απλή ένεση στο υποδόριο λίπος της περιοχής που μας ενδιαφέρει και δεν απαιτεί αναισθησία.Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχει ένα ελαφρό αίσθημα τσουξίματος, ενώ συχνά παρατηρείται μικρή ερυθρότητα και οίδημα, που υποχωρούν σε 2-3 ημέρες. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από 7-10 ημέρες και ολοκληρώνονται σε 3-4 εβδομάδες.Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από την περιοχή και την έκταση του προβλήματος, αλλά και από τον επιθυμητό βαθμό διόρθωσης. Κατά μέσο όρο απαιτούνται 2-5 θεραπείες ανά 3-4 εβδομάδες.

 • Η κυτταρίτιδα ή τοπική λιποδυστροφία, όπως είναι η επιστημονική της ονομασία, αποτελεί μια παθολογική κατάσταση του δέρματος και του υποδορίου ιστού που χαρακτηρίζεται από κακή λειτουργία της αιματικής και λεμφικής μικροκυκλοφορίας με αποτέλεσμα τοπικό οίδημα. Αφορά περίπου το 85% των γυναικών μετά την εφηβεία, ανεξάρτητα από το σωματικό τους βάρος, και παρουσιάζεται με την χαρακτηριστική εμφάνιση ¨φλοιού πορτοκαλιού”.
  Η ακριβής αιτιολογία της κυτταρίτιδας δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζουν η γενετική προδιάθεση (κληρονομικότητα), οι ορμονικές μεταβολές, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης.
  Τα τελευταία χρόνια η ιατρική έρευνα πάνω στην παθοφυσιολογία της κυτταρίτιδας έδειξε ότι σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία της παίζει η συσσώρευση σιδήρου και αιμοσιδηρίνης στον υποδόριο ιστό, ουσίες που φαίνεται να έχουν τοξική δράση στη μικροκυκλοφορία και τη λειτουργία των λιποκυττάρων. Το Alidya® είναι ένα ενέσιμο ιατροτεχνολικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Βασικό συστατικό του Alidya® είναι το EDTA, μια ουσία που δεσμεύει τον σίδηρο, αναστρέφοντας έτσι την τοξική του δράση στον υποδόριο ιστό, και αποκαθιστώντας τη φυσιολογική μικροκυκλοφορία και την λειτουργία των λιποκυττάρων.
  Η εφαρμογή του Alidya® γίνεται με την μέθοδο της μεσοθεραπείας, με την έγχυση δηλαδή μικρών ποσοτήτων του διαλύματος επιφανειακά στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Συνήθως προηγείται η χρήση μια τοπικής αναισθητικής κρέμας ώστε η θεραπεία να γίνεται καλύτερα ανεκτή.
  Ο αριθμός των θεραπειών που απαιτούνται εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και την περιοχή στην οποία αυτό εμφανίζεται. Για την επίτευξη ορατών αποτελεσμάτων απαιτούνται 5-7 εβδομαδιαίες θεραπείες, ενώ στη συνέχεια απαιτείται 1 θεραπεία συντήρησης ανά 1-2 μήνες.

 • Το τατουάζ ή δερματοστιξία στην επιστημονική γλώσσα, είναι μία πρακτική που ξεκινά από τα βάθη των αιώνων και έχει εξαιρετική δημοφιλία στις μέρες μας. Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο έγινε ένα τατουάζ, προκύπτει συχνά η ανάγκη για την αφαίρεσή του, για λόγους αισθητικούς, κοινωνικούς, προσωπικούς ή επαγγελματικούς. Η αφαίρεση των τατουάζ με Laser βασίζεται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Η ενέργεια του Laser απορροφάται επιλεκτικά από την χρωστική του τατουάζ αφήνοντας ανέπαφο το υπόλοιπο δέρμα. Προϋπόθεση γι’αυτό είναι να υπάρχει διαφορά χρώματος μεταξύ του δέρματος και της χρωστικής (πιο εύκολο σε ανοιχτόχρωμα δέρματα), και να επιλεγεί το κατάλληλο μήκος κύματος (χρώματος) του Laser που να αντιστοιχεί στην χρωστική που θέλουμε να αφαιρέσουμε. Τα πλέον κατάλληλα Lasers για την αφαίρεση τατουάζ είναι τα Q-Switched Lasers, που χαρακτηρίζονται από την εξαιρετικά μικρή διάρκεια του παλμού του laser, με αποτέλεσμα την εστίαση όλης της ενέργειας του laser στην χρωστική του τατουάζ χωρίς να προκαλείται έγκαυμα στο δέρμα. Η απορρόφηση της ενέργειας του τατουάζ προκαλεί την διάσπασή της χρωστικής σε μικροσκοπικά κομμάτια που είναι εύκολο να απομακρυνθούν μέσω των φυσικών οδών του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Με κάθε θεραπεία ένα μέρος της χρωστικής απομακρύνεται και σιγά-σιγά το τατουάζ ξεθωριάζει μέχρι την πλήρη εξαφάνισή του.

 • Οι αγγειακές βλάβες του δέρματος περιλαμβάνουν τα αιμαγγειώματα, τις αγγειοδυσπλασίες, τις ευρυαγγείες-τηλαγγειεκτασίες προσώπου και κάτω άκρων, τις φλεβικές λίμνες κ.α.Ο στόχος λοιπόν της οποιασδήποτε θεραπείας θα πρέπει να είναι η  εξάλειψη των παθολογικών αγγείων μόνο, αφήνοντας άθικτο το φυσιολογικό δέρμα που τα περιβάλλει, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ουλών ή άλλων αλλοιώσεων στην περιοχή θεραπείας του αιμαγγειώματος. Το παλμικό Laser χρωστικής (Pulsed Dye Laser – V-Beam)  χρησιμοποιεί μια συγκεντρωμένη δέσμη φωτός που έχει σαν στόχο τα αιμοφόρα αγγεία του αίματος. Το μήκος κύματος (595nm) που εκπέμπει το laser απορροφάται επιλεκτικά από το κόκκινο χρώμα του αίματος ενώ είναι εντελώς ασφαλές για το δέρμα και δεν του προκαλεί καμία μόνιμη βλάβη. Οι θεραπείες με το V-Beam διαρκούν συνήθως μερικά λεπτά και δεν απαιτείται η χρήση τοπικής αναισθησίας για την εφαρμογή της θεραπείας. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται συνήθως 3 θεραπείες. Ασθενείς με port-wine stains, αιμαγγειώματα και ροδόχρου νόσο μπορεί να χρειαστούν μεγαλύτερο αριθμό θεραπειών. Η βελτίωση της εμφάνισης κόκκινων ουλών, υπερτοφικών ουλών ή χηλοειδών μπορεί να απαιτήσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων.

Επιλογές Απορρήτου

Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις σας συγκατάθεσης και να προσδιορίσετε με ποιους τρόπους θέλετε να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σας σύμφωνα με τους παρακάτω σκοπούς. Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις σας για εμάς, ανεξάρτητα από αυτές για τους τρίτους συνεργάτες μας. Κάθε σκοπός συνοδεύεται από μια περιγραφή, ώστε να γνωρίζετε με ποιους τρόπους χρησιμοποιούμε, εμείς και οι συνεργάτες μας, τα δεδομένα σας.

Για λόγους απόδοσης και ασφάλειας χρησιμοποιούμε το Cloudflare
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
Το Cloudflare χρησιμοποιεί τα cookies _cflb, _cf_bm και _cfduid για να μεγιστοποιήσει τους πόρους δικτύου, να διαχειριστεί την επισκεψιμότητα και να προστατεύσει τους ιστότοπους των πελατών μας από κακόβουλη επισκεψιμότητα.

 

Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το προσαρμοσμένο περιεχόμενο.

 

Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics.
Το Google Analytics είναι ένα εργαλείο που βοηθά τους ιδιοκτήτες ιστοτόπου να μετρήσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Καθώς ένας χρήστης περιηγείται σε ιστοσελίδες, το Google Analytics παρέχει ετικέτες JavaScript (βιβλιοθήκες) για τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων για την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με τη σελίδα που έχει δει ο χρήστης, για παράδειγμα, η διεύθυνση URL της σελίδας. Οι βιβλιοθήκες JavaScript του Google Analytics χρησιμοποιούν τα cookies HTTP για να "θυμούνται" τι έχει κάνει ένας χρήστης σε προηγούμενες σελίδες / αλληλεπιδράσεις με τον ιστότοπο.

 

Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις γραμματοσειρές Google.
Οι Γραμματοσειρές Google καταγράφουν αρχεία των CSS και των αιτημάτων αρχείων γραμματοσειράς και η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα διατηρείται ασφαλής. Οι συνολικοί αριθμοί χρήσης παρακολουθούν πόσο δημοφιλείς οικογένειες γραμματοσειρών είναι και δημοσιεύονται στη σελίδα αναλυτικών στοιχείων. Χρησιμοποιούμε δεδομένα από τον ανιχνευτή ιστού της Google για να εντοπίσουμε ποιοι ιστότοποι χρησιμοποιούν γραμματοσειρές Google. Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται και είναι προσβάσιμα στη βάση δεδομένων BigQuery της γραμματοσειράς Google. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγει η Google και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται και διασφαλίζεται, ανατρέξτε στην Πολιτική Απορρήτου της Google.

 

Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τους Χάρτες Google.
Για τους χρήστες του API Χάρτας Ενσωμάτωσης Χαρτών, η Google χρησιμοποιεί ανώνυμα cookies για να καθορίσει τον αριθμό μοναδικών χρηστών του API. Η Google συγκεντρώνει επίσης στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους τύπους λειτουργιών που χρησιμοποιούνται από το προϊόν των Χαρτών.


Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις ενσωματώσεις βίντεο.
Οι πάροχοι των βίντεο (π.χ. YouTube, Vimeo) μπορεί να συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες και να κάνουν καταγραφή πληροφοριών που βοηθά να μετρήσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Ενεργοποιώντας τις ενσωματώσεις βίντεο, αποδέχεστε τους όρους χρήσης που αναφέρει κάθε πάροχος στη στην πολιτική απορρήτου του.

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.
Πολιτική Απορρήτου