• ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.30 - 21.00 | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σώμα


Θεραπεία δερματικών παθήσεων

 • Η κλινική δερματολογία αποτελεί κλάδο της δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του δέρματος. Οι δερματικές παθήσεις οφείλονται σε παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το άγχος και οι μολύνσεις. Μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στην παιδική ηλικία ή στην ενήλικη ζωή. Αφορά όλες τις δερματικές παθήσεις (παιδιών και ενηλίκων), την ακμή (εφηβική και ενηλίκων) και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

  Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του δέρματος είναι απαραίτητη, καθώς πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν ή να υποδηλώνουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Επιπρόσθετα η υγιής εικόνα του δέρματος συνεισφέρει καταλυτικά στην αυτοπεποίθηση του ατόμου.

 • Το βασικοκυτταρικό επιθηλίωμα ή καρκίνωμα (BasalCellCarcinoma– BCC) είναι ο συχνότερος καρκίνος της λευκής φυλής. Μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα, αλλά, πιο συχνά εμφανίζεται στις εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές όπως είναι το πρόσωπο. Το πιο πρώιμο σημάδι μπορεί να είναι μια κόκκινη επίπεδη επιφάνεια, ένα μικρό ογκίδιο, ένα μικρό σημείο που αιμορραγεί όταν έρχεται σε επαφή με την πετσέτα, ένα μικρό έλκος (πληγή), ή μια κρούστα στο δέρμα η οποία επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν επουλώνεται.
  Αντιμετωπίζεται συνήθως χειρουργικά αλλά σε πρώιμα στάδια μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρέμες, κρυοθεραπεία ή καυτηρίαση.

  Το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ο δεύτερος συχνότερος όγκος του δέρματος (20% των καρκίνων του δέρματος που δεν είναι μελάνωμα).
  Σχετίζεται άμεσα με την χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που συμμετέχουν στην αιτιολογία του όπως ανοσοκαταστολή, χρόνιοι τραυματισμοί και ουλές, έκθεση σε χημικά κ.α. Η θεραπεία του πρέπει να είναι επιθετική και σε γενικές γραμμές είναι παρόμοια με αυτή του βασικοκυτταρικού καρκινώματος. Λόγω του ότι είναι πιο επιθετικό από το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα συνιστώνται μεγαλύτερα όρια εκτομής και αυστηρότερα κριτήρια για τις λιγότερο επεμβατικές μεθόδους.

 • Οι σπίλοι (γνωστοί και ως ελιές) είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος που προέρχονται από τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα δηλαδή που παράγουν την μελανίνη που δίνει το χρώμα στο δέρμα μας. Οι σπίλοι διακρίνονται σε συγγενείς, που είναι δηλαδή εμφανείς κατά τη γέννηση, και σε επίκτητους.
  Οι σπίλοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ιατρικής απόψεως γιατί μπορεί να μοιάζουν οπτικά με το μελάνωμα, που είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και κάποιοι από αυτούς, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να αποτελέσουν το υπόστρωμα πάνω στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μελάνωμα.
  Για τους λόγους αυτούς οποιαδήποτε αλλαγή σε κάποιο σπίλο θα πρέπει να εκτιμάται από δερματολόγο και αν κριθεί ότι ο σπίλος είναι ύποπτος θα πρέπει να αφαιρείται για χειρουργικά.
  Ένας σπίλος μπορεί επίσης να αφαιρεθεί επειδή βρίσκεται σε σημείο που τραυματίζεται συχνά, επειδή ενοχλεί στην καθημερινότητα του ασθενούς λόγω θέσης και μεγέθους ή απλά επειδή δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα στον ασθενή.
  Εκτός από τους σπίλους (ελιές) υπάρχουν αρκετές άλλες καλοήθεις βλάβες ή παθήσεις του δέρματος όπως οι κύστεις, η υπεριδρωσία, η πυώδης ιδρωταδενίτιδα (ή ανάστροφη ακμή), τα ξανθελάσματα, τα θηλώματα, η σμηγματορροϊκή υπερκεράτωση, το ρινόφυμα, το δερματοϊνωμα, το νευροϊνωμα και το λίπωμα.

 • Δυστυχώς φαίνεται ότι η συχνότητά του διπλασιάζεται κάθε 8-10 χρόνια, και ο συνολικός κίνδυνος να εμφανίσει κανείς μελάνωμα σε όλη τη ζωή του είναι 0.5%.
  Λέγεται καταχρηστικά και κακόηθες μελάνωμα (αφού δεν υπάρχει καλόηθες μελάνωμα) και είναι η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος. Είναι κακοήθης όγκος των μελανοκυττάρων, ιδιαίτερα επιθετικός, και αποτελεί το 2% όλων των καρκίνων. Η πρώιμη διάγνωση είναι θεμελιώδους σημασίας για την καλή πρόγνωση του μελανώματος. Για το λόγο αυτό οποιαδήποτε δερματική βλάβη παρουσιάσει αλλαγή στην εμφάνιση ή τη συμπεριφορά της πρέπει να θεωρείται ύποπτη.
  Η αρχική αντιμετώπιση βλάβης ύποπτης για μελάνωμα είναι η εκτομή της για τη διενέργεια βιοψίας. Επί επιβεβαίωσης της διάγνωσης και αναλόγως πάλι του πάχους της βλάβης συνιστάται περαιτέρω εκτομή (διότι έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την επιβίωση), η οποία μπορεί να γίνει μέσα σε 3-4 εβδομάδες.
  Όπως αναφέρθηκε το μελάνωμα είναι πολύ επιθετικός όγκος, και η συχνότερη θέση μετάστασής του είναι οι λεμφαδένες της περιοχής. Για το λόγο αυτό συνιστάται ο έλεγχος των λεμφαδένων της περιοχής με μία ειδική εξέταση που λέγεται “βιοψία φρουρού λεμφαδένα” και γίνεται συνήθως μαζί με την ευρύτερη εκτομή.

 • Τα θηλώματαοφείλονται στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV. Αποτελούν μία αρκετά συχνή πάθηση του δέρματος η οποία θα εκδηλωθεί σχεδόν στον καθένα μας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Είναι καλοήθεις βλάβες που έχουν την όψη λείου, μαλακού κρεμάμενου δέρματος. Συνήθως έχουν μίσχο και το μέγεθός τους κυμαίνεται μεταξύ μερικών χιλιοστών έως και 3-5 εκατοστών. Το χρώμα τους συνήθως είναι ίδιο με αυτό του δέρματος, αλλά μπορεί να είναι και σε αποχρώσεις του καφέ. Συχνά εμφανίζονται σε ομάδες. Αν και είναι ασυμπτωτικά, εντούτοις συνήθως είναι ενοχλητικά για τον ασθενή. Εμφανίζονται συχνότερα στο λαιμό, στο πρόσωπο (ιδιαίτερα στα βλέφαρα), στις μασχάλες, στο στήθος και στη πλάτη στην περιοχή του στηθόδεσμου, στις μηροβουβωνικές περιοχές.
  Για την αντιμετώπισή τους στο ιατρείο μας χρησιμοποιείται το CO2Laser που αποτελεί την πλέον σύγχρονη θεραπευτική μέθοδο. Τα θηλώματα καυτηριάζονται μόνιμα με ακρίβεια χωρίς να τραυματίζεται καθόλου ο περιβάλλον ιστός. Είναι ανώδυνη θεραπεία και δεν υπάρχει ο κίνδυνος ουλών και σημαδιών.

 • Οι μυρμηγκιές (ορθότερα «μυρμηκιές», ιατρική ονομασία ακροχορδόνες) είναι επώδυνες καλοήθεις βλάβες της επιδερμίδας, υπό μορφή βλατίδων, γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια.
  Οι δύο συχνότεροι τύποι μυρμηγκιάς είναι η κοινή μυρμηγκιά και η μυρμηγκιά των ποδιών.
  Οι μυρμηκιές των ποδιών εμφανίζονται μόνο στο πέλμα, είναι πολύ ευαίσθητες και αναγνωρίζονται από τον τρόπο με τον οποίο παρεμβάλλονται στον φυσιολογικό ιστό του δέρματος. Η επιφάνειά τους είναι ανώμαλη, εξογκωμένη, σπογγώδης, παχιά και/ή φολιδωτή. Οι μυρμηκιές των ποδιών μπορεί να είναι καφέ ή γκρι (με σκούρο κέντρο), είναι άσχημες και συχνά πολύ οδυνηρές εάν δεν αντιμετωπιστούν. Συνήθως είναι μεγαλύτερες από τις κοινές μυρμηκιές και πιο επίπεδες, λόγω της πίεσης που ασκείται στο πέλμα του ποδιού κατά το περπάτημα. Συχνά αναπτύσσονται κάτω από τα σημεία που πιέζονται περισσότερο, όπως οι πτέρνες ή το ακροστήριγμα του πέλματος.
  Οι κοινές μυρμηγκιές είναι καλοήθη εξογκώματα του δέρματος. Η κοινή μυρμηγκιά μοιάζει με ένα σκληρό εξόγκωμα με ανώμαλη επιφάνεια που μοιάζει με κουνουπίδι. Οι μυρμηγκιές μπορεί να είναι στρογγυλές ή με ακανόνιστο σχήμα, επίπεδες ή εξογκωμένες και μπορούν να φτάσουν το μέγεθος του μπιζελιού. Μπορεί να είναι λευκές, γκρίζες ή καφέ. Οι κοινές μυρμηγκιές αναπτύσσονται συνήθως γύρω από τα νύχια, τα δάκτυλα και το πίσω μέρος της παλάμης, αλλά ενδέχεται επίσης να εμφανιστούν στα γόνατα και στο πρόσωπο, κυρίως σε σημεία όπου το δέρμα έχει σχιστεί.
  Οι μυρμηγκιές είναι μεταδοτικές και είναι πιθανόν να εξαπλωθούν και σε άλλα σημεία του σώματος ή να μεταδοθούν σε άλλα άτομα. Γι’ αυτό το λόγο, καλύτερο είναι να αντιμετωπίζονται αμέσως με θεραπεία.
  Για την αντιμετώπισή τους στο ιατρείο μας χρησιμοποιείται το CO2Laser που αποτελεί την πλέον σύγχρονη θεραπευτική μέθοδο. Οι μυρμηγκιές καυτηριάζονται μόνιμα με ακρίβεια χωρίς να τραυματίζεται καθόλου ο περιβάλλον ιστός. Είναι ανώδυνη θεραπεία και δεν υπάρχει ο κίνδυνος ουλών και σημαδιών.

 • Οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις είναι οι πιο κοινοί καλοήθεις όγκοι του δέρματος με συχνότητα αυξανόμενη σε συνάρτηση με την ηλικία. Λέγεται ότι κάθε άνθρωπος άνω των 50 ετών έχει τουλάχιστον μία σμηγματορροϊκή υπερκεράτωση. Εμφανίζονται κατά τη μέση ηλικία (μετά την ηλικία των 40 ετών), αν και μπορεί να αποτελούν εύρημα και σε νεότερους ασθενείς. Μοιάζουν με κρεατοελιές ή μυρμηγκιές, αλλά δεν σχετίζονται με την έκθεση στον ήλιο, ούτε με κάποιον ιό και δεν είναι μεταδοτικές. Χωρίς να είναι γνωστά τα αίτιά της, ίσως κάποιο ρόλο να διαδραματίζει η κληρονομικότητα.

  Οι δερματικές αυτές βλάβες εμφανίζονται με διάφορα χρώματα, από ανοιχτό καστανό έως μαύρο ή στο χρώμα του δέρματος. Έχουν σχήμα στρογγυλό ή οβάλ, ψηλαφίζονται ως επίπεδες κηλίδες ή ελαφρώς επηρμένες, και κυμαίνονται σε μέγεθος από πολύ μικρό μέχρι και σε μήκος μερικών εκατοστών. Μπορεί να είναι κηρώδεις ή ξηρές στην όψη και συχνά μοιάζουν σαν να έχουν «επικολληθεί» στο δέρμα, καθώς προέρχονται μόνο από τα επιπολής στρώματα της επιδερμίδας. Μπορεί να είναι μονήρεις ή πολλαπλές και εμφανίζονται οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συνήθως εντοπίζονται κυρίως στο πρόσωπο, το θώρακα και τη ράχη λευκών ενήλικων. Σε ορισμένες περιπτώσεις προεξέχουν από το δέρμα και υπάρχει κνησμός[2].
  Για την αντιμετώπισή τους στο ιατρείο μας χρησιμοποιείται το CO2Laser που αποτελεί την πλέον σύγχρονη θεραπευτική μέθοδο. Οι υπερκερατώσεις καυτηριάζονται μόνιμα με ακρίβεια χωρίς να τραυματίζεται καθόλου ο περιβάλλον ιστός. Είναι ανώδυνη θεραπεία και δεν υπάρχει ο κίνδυνος ουλών και σημαδιών.

 • Τα κονδυλώματα είναι κλινικός όρος που αναφέρεται σε Λοιμώξεις των Βλεννογόνων του πέους, του πρωκτού και του αιδοίου και αποτελεί αφροδίσιο νόσημα.
  Τα κονδυλώματα μπορεί να είναι οξυτενή ή επίπεδα. Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι καλοήθεις αλλοιώσεις που δεν προκαλούν καρκίνο σε αντίθεση με τα επίπεδα κονδυλώματα που θεωρούνται προκαρκινικές αλλοιώσεις και αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο. Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στο δέρμα και στις βλεννογόνες μεμβράνες του σώματος, ως μικρές διογκώσεις. Αν και τα κονδυλώματα δεν εμφανίζονται μόνο στα γεννητικά όργανα του ανθρώπου, ωστόσο η εμφάνισή τους στο σημείο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι έχει διαπιστωθεί ότι το σύνολο των γυναικών που έχουν εμφανίσει καρκίνο του τραχήλου έχουν εμφανίσει και κονδυλώματα στην περιοχή αυτή. Παρά την παραπάνω διαπίστωση, πρέπει να τονισθεί ότι δεν παρουσιάζουν όλες οι γυναίκες, που έχουν παρουσιάσει κονδυλώματα, καρκίνο του τραχήλου. Τα κονδυλώματα τα οποία εμφανίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι. Η μόλυνση του υγιούς δέρματος από τα κονδυλώματα πραγματοποιείται και με απλή επαφή συνεπώς δεν απαιτείται ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή για την μόλυνση.
  Οι επιπλοκές των κονδυλωμάτων διακρίνονται σε ελάσσονες και μείζονες και είναι οι εξής:
  Eλάσσονες επιπλοκές κονδυλωμάτων: εκλώσεις και δημιουργία πληγών, αιμορραγία, επιμόλυνση, μηχανικά προβλήματα κατά την ούρηση και ψυχολογικά προβλήματα.
  Μείζονες επιπλοκές κονδυλωμάτων: γιγάντια κονδυλώματα, δυσπλασίες, καρκίνοι πρωκτογεννητικής χώρας, καρκίνος τραχήλου, σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
  Για την αντιμετώπισή τους στο ιατρείο μας χρησιμοποιείται το CO2 Laser που αποτελεί την πλέον σύγχρονη θεραπευτική μέθοδο. Τα κονδυλώματα εξαχνώνονται μόνιμα με ακρίβεια χωρίς να τραυματίζεται καθόλου ο περιβάλλον ιστός. Είναι ανώδυνη θεραπεία και δεν υπάρχει ο κίνδυνος ουλών και σημαδιών. Παράλληλα, η χρήση ειδικών μεγεθυντικών φακών επιτρέπει την ανίχνευση και αντιμετώπιση όλων των βλαβών, ακόμα και αυτών που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι.

Επιλογές Απορρήτου

Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις σας συγκατάθεσης και να προσδιορίσετε με ποιους τρόπους θέλετε να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σας σύμφωνα με τους παρακάτω σκοπούς. Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις σας για εμάς, ανεξάρτητα από αυτές για τους τρίτους συνεργάτες μας. Κάθε σκοπός συνοδεύεται από μια περιγραφή, ώστε να γνωρίζετε με ποιους τρόπους χρησιμοποιούμε, εμείς και οι συνεργάτες μας, τα δεδομένα σας.

Για λόγους απόδοσης και ασφάλειας χρησιμοποιούμε το Cloudflare
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
Το Cloudflare χρησιμοποιεί τα cookies _cflb, _cf_bm και _cfduid για να μεγιστοποιήσει τους πόρους δικτύου, να διαχειριστεί την επισκεψιμότητα και να προστατεύσει τους ιστότοπους των πελατών μας από κακόβουλη επισκεψιμότητα.

 

Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το προσαρμοσμένο περιεχόμενο.

 

Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics.
Το Google Analytics είναι ένα εργαλείο που βοηθά τους ιδιοκτήτες ιστοτόπου να μετρήσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Καθώς ένας χρήστης περιηγείται σε ιστοσελίδες, το Google Analytics παρέχει ετικέτες JavaScript (βιβλιοθήκες) για τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων για την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με τη σελίδα που έχει δει ο χρήστης, για παράδειγμα, η διεύθυνση URL της σελίδας. Οι βιβλιοθήκες JavaScript του Google Analytics χρησιμοποιούν τα cookies HTTP για να "θυμούνται" τι έχει κάνει ένας χρήστης σε προηγούμενες σελίδες / αλληλεπιδράσεις με τον ιστότοπο.

 

Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις γραμματοσειρές Google.
Οι Γραμματοσειρές Google καταγράφουν αρχεία των CSS και των αιτημάτων αρχείων γραμματοσειράς και η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα διατηρείται ασφαλής. Οι συνολικοί αριθμοί χρήσης παρακολουθούν πόσο δημοφιλείς οικογένειες γραμματοσειρών είναι και δημοσιεύονται στη σελίδα αναλυτικών στοιχείων. Χρησιμοποιούμε δεδομένα από τον ανιχνευτή ιστού της Google για να εντοπίσουμε ποιοι ιστότοποι χρησιμοποιούν γραμματοσειρές Google. Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται και είναι προσβάσιμα στη βάση δεδομένων BigQuery της γραμματοσειράς Google. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγει η Google και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται και διασφαλίζεται, ανατρέξτε στην Πολιτική Απορρήτου της Google.

 

Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τους Χάρτες Google.
Για τους χρήστες του API Χάρτας Ενσωμάτωσης Χαρτών, η Google χρησιμοποιεί ανώνυμα cookies για να καθορίσει τον αριθμό μοναδικών χρηστών του API. Η Google συγκεντρώνει επίσης στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους τύπους λειτουργιών που χρησιμοποιούνται από το προϊόν των Χαρτών.


Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις ενσωματώσεις βίντεο.
Οι πάροχοι των βίντεο (π.χ. YouTube, Vimeo) μπορεί να συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες και να κάνουν καταγραφή πληροφοριών που βοηθά να μετρήσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Ενεργοποιώντας τις ενσωματώσεις βίντεο, αποδέχεστε τους όρους χρήσης που αναφέρει κάθε πάροχος στη στην πολιτική απορρήτου του.

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.
Πολιτική Απορρήτου